menu

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Mode Plagal

Που: Αγ. Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Πότε: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου
Ώρα: 22:00
Τιμή εισητηρίου: 15€ με κρασί ή μπίρα


Οι Mode Plagal χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία της jazz και δημιουργούν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά ακόμη στοιχεία που υπάρχουν στη μουσική τους ως επιρροές.

Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους, έχουν καταφέρει να παράγουν έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Οι Mode Plagal είναι οι:
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνα
Κλέων Αντωνίου: κιθάρες
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: μπάσο
Florian Mikuta: πιάνο


Show Your Face

Που:   Τώρα Κ44  Κωνσταντινουπόλεως 44 , Γκάζι
Πότε: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου
 Ώρα: 22:00

Show Your Face "Unleash" Tour

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου δίσκου "Unleash" από την Αθηναϊκή Orkestral Promenade Productions και έπειτα  από κάποιες συναλίες που γίνανε για την παρουσίαση του album μέσα στον Μάρτιο, οι Show Your Face έρχονται να ολοκληρώσουνε την πρώτη τους δουλειά με μια σειρά live εμφανίσεων σε 10 πόλεις της Ελλάδας.

Ο δίσκος έχει λάβει πολύ καλές και ενθαρρυντικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τη σημαντικότερη αυτών την κριτική στο Hellenic Assault του Metal Hammer τεύχος Ιουλίου, όπου το "Unleash" ήτανε η πρόταση του μήνα του περιοδικού με βαθμολογία  9/10.

Η μπάντα στα πλαίσια της περιοδείας κι έχοντας αρκετή εμπειρία στον τομέα των live, καθώς έχει  πάνω από 40 εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και support-άρει μπάντες όπως Rotting Christ, Septic Flesh, Sodom, Nightrage, Tankard....θα εμφανιστεί σε Λάρισα, Αθήνα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Γιάννενα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Ναύπλιο και Κρήτη (Bloodcult Fest 4).

Be there!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δείτε το βίντεο απο το "DYSTOPIA"

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί το "Dystopia" απίο τον νέο δίσκο των Iced Earth




Εδώ μπορείτε να δείτε κριτική του άλμπουμ

Tarja Turunen - HARUS: 25 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το άλμπουμ τους


Το  project της πρώην τραγουδίστριας των Nightwish Tarja Turunen, HARUS, ( Kalevi Kiviniemi: organ, Marzi Nyman: guitar και Markku Krohn: percussion) μέ τίτλο "Tarja Turunen & Harus: In Concert Live At Sibelius Hall" θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους. Συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το CD ενώ στις 2 Δεκέμβρη θα βγει στην αγορά και το DVD.
Η Tarja δήλωσε ότι όλα τα μέλη των HARUS γνωρίζονται από το 2006 όταν έκαναν μαζί συναυλίες από τότε βρίσκονταν σε επαφή και είδαν ότι αυτή η συνεργασία έχει αποτέλεσμα από τη στιγμή που ο κάθε ένας βάζει σε αυτό το σύνολο τα δικά του συναισθήματα.
Δείγμα από το υλικό που θα περιέχει το DVD μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί

Tracklisting:

Arkihuolesi kaikki heitä
Ave Maria Op. 80
Ave Maria
Maa on niin kaunis
Varpunen jouluaamuna
Heinillä härkien
En etsi valtaa loistoa
Jouluyö, juhlayö (Silent night)
Astral bells
You would have loved this
Walking in the air
Improvisation: Variations sur un Noël


ASTRAL DOORS "JERUSALIM"


Οι Astral Doors, ένα συγκρότημα που πήρε το όνομα του από την αγάπη των ιδρυτών του για τα υπερφυσικά θέματα, είναι από τις λίγες πια μπάντες που αποτελούν ευχάριστη έκπληξη στο χώρο του ευρύτερου heavy metal και κάνουν τους οπαδούς να χαμογελούν από χαρά, αφού βλέπουν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που, αγαπώντας αυτό που κάνουν, μας χαρίζουν αξιόλογες και αξιοπρόσεκτες δουλειές.
Μετά τα "Of The Son And Father", "Evil Is Forever"  "Astralism" ,"New Revelation" και “Requiem of time” κυκλοφόρούν το “Jerusalim” . Οι έντεκα συνθέσεις που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ είναι ενδιαφέρουσες ο frontman Nils Patrik Johansson, ο οποίος έχοντας φωνή που συνδυάζει τη δύναμη του Dio, τον αισθησιασμό των Lande / Coverdale και τον τσαμπουκά του Chris Bottendahl (Grave Digger) δίνει στα κομμάτια άλλο χρώμα και ώθηση. Η παραγωγή του Daniel Bergstrand είναι εξαιρετική  Όμως ο δίσκος σε κάποια σημεία κάνει «κοιλιά».
 Συνολικά πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον άλμπουμ το οποίο όμως βρίσκεται στα επίπεδα των  “Astralism” και “New revelation”.


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

'Mein Land' Το νέο single των Ramnstein


Το'Mein Land' θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου σε cd digipak το οποίο θα περιλαμβάνει και το ακυκλοφόρητο  "Vergins Uns Nicht".
Δείτε το βίντεο


Άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό της εποχής Mercury ετοιμάζουν οι Queen


Ο κιθαρίστας  του Βρετανικού  rock συγκροτήματος Brian May επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει το «ψάξιμο» στο παλιό υλικό της μπάντας με τον ντράμερ Roger Taylor  για βρουν  ακυκλοφόρητα κομμάτια αλλά και demos  τα οποία θα περιληφθούν στον δίσκο.

Ο May δήλωσε στην εφημερίδα Star  « Όπως και να δει τι μπορούμε να ξεθάψει, θέλουμε να κάνουμε ένα νέο μουσικό να ακολουθήσει «Θα σας ταρακουνήσουμε». Τα τραγούδια είναι εκεί, είναι απλά θέμα της εύρεσης του χρόνου να γίνε η σωστή παραγωγή»

Το τελευταίο album της μπάντας κυκλοφόρησε με τον Mercury ήταν το Innuendo ” το 1991 ενώ πέθανε αργότερα το ίδιο έτος. Ο
May που έχασε επίσης τον πατέρα του περίπου την ίδια περίοδο, είπε ότι κατά τους μήνες μετά τον θάνατο.αισθάνονταν ότι δεν ήθελε να ζήσει.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

MEGADETH "Th1rt3en"


Οι Megadeth  κυκλοφορήσαν τη 13η studio δουλειά τους, έχοντας ξανά μαζί τους μετά από χρόνια τον μπασίστα και συνιδρυτή του group, Dave Ellefson.

Το "Th1rt3en" περιέχει κομμάτια τα οποία τα έχουμε δει είτε ως bonus σε παλαιότερα άλμπουμ είτε σε video games. Το πάρα πολύ καλό “Sudden Strike”, στο οποίο οι Mustaine Broderick παίζουν «παπάδες» με riff που τσακίζουν κόκαλα υπήρχε στο  “Guitar Hero: Warriors of Rock”.  Το single  "Public Enemy No.1" το οποίο ακολουθεί  hard rock υφος μαζί με τα  “Fast lane” και  “Wrecker” αποτελούν τις ποιο δυνατές στιγμές του άλμπουμ ενώ το "We The People" είναι το ποιο αδύναμο κομμάτι του.

Σε γενικές γραμμές η δουλειά που έχει γίνει στις συνθέσεις είναι πολύ καλή, ενώ το στυλ τους πάνω-κάτω είναι το ίδιο, αλλά η ποιότητά του  δίσκου πιο χαμηλή  από τα «μεγαθήρια » που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν όπως το “Rust in Peace". Ίσως αυτή η διαφορά στην ποιότητα να οφείλεται και στο ότι ο δίσκος θα είναι ο τελευταίος που ηχογραφούν με την Roadrunner αφού η αντιμετώπιση που είχε από την εταιρία έχει προκαλέσει δυσφορία στον Mustaine και παρά το γεγονός ότι έπεσε στο τραπέζι ανανέωση του συμβολαίου με ευνοϊκότερους όρους και γι’ αυτό τον λόγο ίσως η μπάντα να είδε την κυκλοφορία του ως απλά ένα διεκπεραιωτικό ζήτημα.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δείτε το ολοκαινουριο κομμάτι των Lacuna Coil


 Παρουσιάστηκε χτες το νέο τραγούδι των Ιταλών hard rockers Lacuna Coil Kill The Light το οποίο θα περιλαμβάνεται στον καινούργιο τους δίσκο,"Dark Adrenaline",που κυκλοφορεί στις 24 Ιανουαρίου.
Δείτε το βίντεο.


Οι Lacuna Coil θα έρθουν στην Αθήνα γι μια εμφάνιση στο Gagarin 205 στις 3 Δεκεμβρίου.
Σημεία προπώλησης:

Αθήνα:
Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
Θεσσαλονίκη:
Musicland(Μητροπόλεως 102)

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Τιμή: 30 e

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Toni Iommi: Ξεκίνησαν τις πρόβες οι Black Sabbath


 «Κάναμε πρόβα, παίξαμε μερικά από τα παλιά μας τραγούδια και το να είμαστε μαζί ξανά ήταν φανταστικό! Τα πάμε όλοι καλά μεταξύ μας και βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου το να παίξουμε ξανά μαζί είναι εφικτό. Θα ήταν καλό αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό και υποθέτω ότι τώρα είναι πιο πιθανό να συμβεί από οποτεδήποτε άλλοτε. Θα μπορούσε να συμβεί!».
 Με αυτή την δήλωση ο Βρετανός κιθαρίστας πυροδότησε για άλλη μια φορά τις φήμες που κυκλοφορούν από το καλοκαίρι για επανασύνδεση  του συγκροτήματος.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Evanescence "Evanescence"


Ο 3ος δίσκος των αμερικάνων rockers έρχεται μετά από 3 χρόνια από το πολύ καλό The Open Doorsτο οποίο πούλησε 5 εκατομμύρια κομμάτια. Στο διάστημα της απουσίας του το συγκρότημα πέρασε μια φάση εσωστρέφειας κα κρίση ταυτότητας καθώς ακούστηκαν πολλά: από την διάλυση της μπάντας έως την αλλαγή μουσικού είδους.
Παρόλα αυτά με τα νέο άλμπουμ το οποίο φέρει το όνομα της μπάντας, οι Evanescence μοιάζουν δεμένοι, και αυτό οφείλεται στην Amy Lee  και τα πλήκτρα της, αφού αυτή είναι που γράφει την μουσική, είναι η ψυχή της μπάντας και οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν. Ο δίσκος είναι και πιο άμεσος από το "The Open Door" και μέσα από τα 11 κομμάτια του ξεχωρίζουν 3 που μπορούν να γίνουν ραδιοφωνικά  hit single.
Τα The Change”, "Erase This", και "Lost Paradise" όμως ο δίσκος συνολικά στερείται βάθους κάτι που θα αποθαρρύνει από μι δεύτερη ακρόαση. Το άλμπουμ θα μπορούσε να θεωρηθει καλό εάν ήταν η πρώτη δουλεια της μπάντας όμως από τους Evanscense  θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια απλή επανάληψη τόσο από πλευράς συνθέσεων όσο και από τεχνικής.

"Έρχεται" νέος δίσκος από τους Running Wild


Τον Απρίλιο του 2012 θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος τους με τίτλο "Shadowmaker". Αυτό ανακοίνωσε ο Rolf Kasparek.
Το άλμπουμ θα περιέχει 10 κομμάτια τα οποία έχει συνθέσει ο ίδιος "Piece Of The Action","Shadowmaker" και το 8λεπτο "Dracula" που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Bram Stoker είναι οι τίτλοι ορισμένων συνθέσεων.

Ο ίδιος ο Rolf δήλωσε:"Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα και για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα, ούτε τον Ιανουάριο του 2011 πως θα ένιωθα την ανάγκη να γράψω νέο δίσκο. Αλλά όταν ένιωσα την έμπνευση να βάλω 4 νέα τραγούδια σε ένα best of ανακάλυψα πόσο χαίρομαι το να συνθέτω. Από κεί και πέρα ήταν απλά ένα βήμα μέχρι τον νέο δίσκο".

Οι Running Wild δημιουργήθηκαν το 1983. Στη πορεία τους έχουν αφήσει σπουδαίους δίσκους με κομμάτια ύμνους. ενδεικτικά από άλμπουμς είναι τα Blazon Stone, Little big horn, Raise your fist, Prisoners of our time, Riding the storm, Bad to the bone, Victory, The Privateer.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι STEEL PANTHER διασκευάζουν LED ZEPPELIN



 Αυτό έγινε στις 14 Οκτωβρίου House Of Blues στο Las Vegas. Στα φωνητικά ήταν ο David Draiman, των DISTURBED
Το νέο άλμπουμ της glam metal μπάντας από την Καλιφόρνια  Balls outθα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου.
Δείτε το βίντεο


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δείτε το βίντεο των Judas Priest για το “Chosen Few”


Ο νέος δίσκος των Βρετανών heavy metallers κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβριου περιέχει κομμάτια που επέλεξαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής όπως οι ACCEPT, Joe Elliott (DEF LEPPARD), Steve Vai, Joe Satriani, Geoff Tate (QUEENSRYCHE), Gene Simmons (KISS), Kerry King (SLAYER), Randy Blythe (LAMB OF GOD), Lemmy (MOTORHEAD), Ozzy Osbourne, Slash, James Hetfield και Lars Ulrich (METALLICA), Alice Cooper, Vinnie Paul (PANTERA, HELLYEAH), Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY), Geezer Butler (BLACK SABBATH), Klaus Meine (SCORPIONS), Chris Jericho (FOZZY), Jonathan Davis (KORN) καθώς και ο Corey Taylor (SLIPKNOT)

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Iommi: "Δεν αποκλείω συνεργασία με τον Ozzy"


ο Ozzy τις προάλλες είχε δηλώσει πως ένα reunion των Black Sabbath είναι πολύ κοντά, ενώ επίσης στα τέλη του καλοκαιριού μια είδηση, που αποδείχθηκε ψευδής, περί επανένωσης είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο Iommi, όταν ρωτήθηκε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του με τον Ozzy αυτή την εποχή,  απάντησε πως, παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα και παρά το ότι προς τα έξω βγαίνει η εικόνα πως οι σχέσεις τους είναι αρκετά τεταμένες, γενικά έχουν μια καλή σχέση. Στη συνέχεια ο κιθαρίστας των Black Sabbath, σε ερώτηση εάν θα ξαναηχογραφούσε μαζί με τον Ozzy, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας πως δεν ξέρει κανείς πως φέρνει η ζωή τα πράγματα και όλα είναι πιθανά.

CHIKENFOOT III


Το supergroup των Chickenfoot, Sammy Hagar (VAN HALEN), Michael Anthony (VAN HALEN), Joe Satriani, Chad Smith (RED HOT CHILI PEPPERS) "χτύπησε" με το “Chikenfoot III”. ΄Πρόκειται για  καλύτερη δουλειά  από το αναμενόμενο, καθώς, σε σύγκριση με το ντεμπούτο τους, το νέο αυτό άλμπουμ έχει να προσφέρει. καλυτέρα τραγούδια, σε groovy/hard rock ρυθμούς αφού φαίνεται πως ο Satriani δούλεψε περισσότερο τις συνθέσεις.
Είναι δεδομένο, ότι ο Satriani είναι από τους καλύτερους κιθαρίστες της εποχής μας, και αυτό αποδεικνύεται στο άλμπουμ. δίνοντας βάρος στα συμπαγή, κοφτά, ογκώδη riff και την μελωδία, στην οποία ποτέ δεν υστερούσε. Συμπαγή, με groove, μελωδικά hard rock τραγούδια, σαν τα “Big foot”, “Last temptation απλές συνθέσεις, οι οποίες μεταμορφώνονται σε hard rock ύμνους. Τα φωνητικά του Hagar με την μελωδική προσέγγισή τους, μεταφέρουν τη δουλειά του σχήματος σε άλλο επίπεδο.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται συνθέσεις όπως τα "Last Temptation", "Up Next", "Lighten Up" και "Big Foot" με το  συμπαγές hard rock το οποίο πρεσβέβουν. Από την άλλη, έχουμε και κάποιες πιο χαλαρές στιγμές με το ερωτιάρικο "Come Closer"  και το blues "Something Going Wrong".

Ένα άλμπουμ με σκληρό ήχο και «γεμάτη» παραγωγή που αποτελεί αισθητή βελτίωση  των Chickenfoot  τόσο στις συνθέσεις, όσο και στη χημεία και το δέσιμο τους.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Cinderella


Οι Cinderella θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα του Glam Metal των 80s, έχοντας στο ενεργητικό τους hard rock κομματάρες με ποιότητα και ουσία ενώ και η ιστορία τους θυμίζει την ιστορία του γνωστού παραμυθιού από το οποίο δανείστηκαν το όνομά τους.

 Ο δρόμος των Cinderella άνοιξε όταν τους άκουσε o Bon Jovi, ενώ έπαιζαν σε ένα μπαρ το 1985, και ειδοποίησε το στέλεχος της Polygram Records που ανακάλυψε και τον ίδιο. Η μπάντα είχε ήδη στείλει demo της εκεί συναντώντας την απόρριψη, ο Bon Jovi όμως επέμεινε για την live ποιότητά τους και έτσι μετά από κάποιο δοκιμαστικό διάστημα, και έχοντας κάνει κάποιες νέες ηχογραφήσεις, οι Cinderella υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρία.

Όλα είχαν ξεκινήσει χρόνια νωρίτερα, με τον τραγουδιστή Tom Keifer να παίζει σε μπάντες διασκευών στην περιοχή της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, μέσα σε συνθήκες φτώχειας με τη μέρα να δουλεύει και το βράδι να προβάρει και να παίζει. Το 1985 εγκαταστάθηκε στη Φιλαδέλφεια οπότε και αποφάσισε παρέα με τον μπασίστα Eric Brittingham ότι αν ήθελαν να έχουν κάποιο μέλλον, θα έπρεπε να αφήσουν τις διασκευές από Sabbath και Zeppelin και να δημιουργήσουν ένα δικό τους ρεπερτόριο. Σιγά-σιγά έχτισαν ένα μικρό όνομα, μέχρι τη στιγμή που τους ανακάλυψε ο Bon Jovi και τα υπόλοιπα είναι, όπως λέει και το κλισέ, ιστορία.


Το ντεμπούτο τους, μια συλλογή από δυνατά rock κομμάτια σε κλασικό glam ύφος συνδυασμένα με κάποιες μπαλάντες, κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο Night Songs. Το οποίο σημείωσε τεραστια επιτυχία πουλώντας 2 εκ. αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες 12 μέρες κυκλοφορίας του τους πάντες, η "Σταχτοπούτα" ήταν πλέον βασίλισσα. Η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύτηκε από προβολή βίντεο του υλικού τους από το MTV, ενώ η μπάντα έπαιξε support στην τότε μεγάλη περιοδεία του Bon Jovi για το Slippery When Wet. Τα "Shake Me" και "Somebody Save Me" ήταν δύο από τα singles του δίσκου, αλλά το πιο γνωστό είναι ίσως η συγκλονιστική μπαλάντα "Nobody's Fool", που άφησε εποχή.

Δυο χρόνια αργότερα η μπάντα απέδειξε την αξία της κυκλοφορώντας το Long Cold Winter, ένα άλμπουμ ακόμα καλύτερο με πιο ώριμο ύφος, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, με αρκετές blues rock επιρροές, το οποίο επίσης πούλησε 2 εκ. αντίτυπα μέχρι το τέλος της χρονιάς, και το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο της εποχής. Το Gypsy Road είναι από τους ύμνους της μπάντας, όπως και τα The Last Mile και Coming Home, ενώ η μπαλάντα You Don't Know What You Got (Till It's Gone) είναι ίσως το πιο γνωστό τους κομμάτι. Με το άλμπουμ αυτό η μπάντα έδειξε ότι άρχισε να απομακρύνεται από το Glam Metal, αποκτώντας ενα πιο κλασικό rock ύφος, πράγμα που αντανακλάται ακόμα και στο πιο λιτό (ολόλευκο με λογότυπο) εξώφυλλο.

Η απομάκρυνση αυτή από το Glam Metal έγινε σχεδόν πλήρης με το Heartbreak Station του 1990, ένα άλμπουμ λιγότερο εμπορικό σε σχέση με τους προκατόχους του (1 εκ. αντίτυπα μέχρι το τέλος του 1991) αλλά πιο ποιοτικό και ίσως το καλύτερό τους. Σε σινγκλ κυκλοφόρησαν τα Shelter Me, The More Things Change καθώς και το ομώνυμο του δίσκου.

Περίπου την ίδια εποχή και, με βάση δικά του λόγια, εντελώς ξαφνικά, ο τραγουδιστής της μπάντας Tom Keifer συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί πια να τραγουδήσει, και μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία εξετάσεων και επισκέψεων σε ειδικούς, βρέθηκε ότι υπέφερε από μια σπάνια περίπτωση παράλυσης των φωνητικών χορδών. Χρειάστηκαν περίπου 3 χρόνια θεραπείας για να μπορέσουν να ηχογραφήσουν τον επόμενο δίσκο.

To Still Climbing (1994) ήταν ένα αξιόλογο άλμπουμ που ακολουθούσε τα blues-rock μονοπάτια του προηγούμενου, αλλά οι εποχές και τα γούστα του κοινού είχαν αλλάξει, και καθώς η προώθηση από εταιρία και MTV ήταν ελάχιστη, και παρόλο που κάποια κομμάτια προερχόταν από το OST της ταινίας Wayne's World (με πρωταγωνιστή τον Mike Myers), το άλμπουμ πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και η μπάντα σταμάτησε για μερικά χρόνια.

Με την κυκλοφορία της συλλογής Once Upon A... (1997) και ξεκινώντας από το 1998 η μπάντα ξεκίνησε κάποιες περιοδείες, ενώ στο μεταξύ υπέγραψε με τη Sony. Έπαιξαν σειρά συναυλιών το 2000 και το 2002 με τους Poison, ενώ στο μεταξύ ετοίμαζαν υλικό για καινούριο δίσκο. Νομικά προβλήματα ανέστειλαν την κυκλοφορία του, με τον απογοητευμένο Tom Keifer να μιλά για "σπατάλη χρόνου".

Το 2008 υπήρχαν σχέδια για περιοδεία της μπάντας με άλλα μεγάλα ονόματα του είδους όπως οι Warrant, αλλά τα προβλήματα με τη φωνή του Tom Keifer που επανεμφανίστηκαν, τα ματαίωσαν. Η τωρινή κατάσταση είναι αβέβαιη με τα υπόλοιπα μέλη να είναι απασχολημένα με τα project τους ενώ και ο ίδιος ο Keifer δεν έχει ακουστεί σε ότι αφορά τον προσωπικό του δίσκο. Με βάση δηλώσεις τους, πάντως, η μπάντα ποτέ δεν διαλύθηκε και υπάρχει πάντα διάθεση και σχέδια για περιοδείες και νέο άλμπουμ (το 2008 συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το τελευταίο), όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.


Δισκογραφία

1986 - Night Songs
1988 - Long Cold Winter
1990 - Heartbreak Station
1994 - Still Climbing

Lives Albums

1991 - Live Train to Heartbreak Station
1999 - Live at the Key Club
2004 - In Concert
2006 - Gypsy Road: Live
2006 - Extended Versions
2008 - Live
2008 - Nobody's Fool Live (
Μόνο βινύλιο)
2009 - Live at the Mohegan Sun (
επανέκδοση του Extended Versions με bonus tracks)
2009 - Authorized Bootleg: Live / Tokyo Dome - Tokyo, Japan Dec 31 1990
2011 - Caught In The Act (CD + DVD)

Συλλογές

1997 - Looking Back
1997 - Once Upon A...
2000 - 20th Century Masters - The Millennium Collection: The Best of Cinderella
2002 - Winning Combinations (split
δίσκος με τους L.A. Guns)
2005 - Rocked, Wired & Bluesed: The Greatest Hits
2006 - Gold
2008 - Best Ballads

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΚΟRN: Δείτε το επίσημο lyric video του “Narcissistic cannibal”





Το κομμάτι είναι από το επερχόμενο, δέκατο άλμπουμ της μπάντας, “The path of totality”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου μέσω της Roadrunner Records.

To track listing του άλμπουμ:

01. Chaos Lives In Everything
02. Kill Mercy Within
03. My Wall
04. Narcisstic Cannibal
05. Illuminati
06. Burn The Obedient
07. Sanctuary
08. Let's Go
09. Get Up!
10. Way Too Far
11. Bleeding Ou

Tarja Turunen: κυκλοφορεί live album/DVD.


Αυτό θα γίνει στα πλαίσια του νέου project της φιλανδής τρραγουδίστριας τους HARUS.
Πρόκειται για ένα συνδυασμό παραδοσιακής και λυρικής μουσικής της Φινλανδίας.
Αποτελεί μια μοντέρνα προσέγγιση στην κλασσική μουσική η οποία είναι και η πρώτη αγάπη της Tarja αφού η καριέρα της ως μουσικός ξεκίνησε ως σοπράνο.
Την κυκλοφορία έχει αναλάβει η earMUSIC σε συνεργασία με την Berlin Classics η οποία ειδικεύεται σε κυκλοφορίες κλασσικής μουσικής..

Οι HARUS αποτελούνται από τους:

Tarja Turunen: Vocals
Kalevi Kiviniemi: Organ
Marzi Nyman: Guitar
Markku Krohn: Percussion

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οι Alter Bridge κυκλοφορούν ειδική έκδοση του ΑΒ ΙΙΙ


 Στις 17 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει η ειδική έκδοση του "ΑΒ ΙΙΙ" των Alter Bridge. Εκτός από τα 14 κομμάτια του δίσκου, η special αυτή έκδοση θα περιέχει τρία νέα τραγούδια, τα "Zero", "Home" και "Never Born To Follow", καθώς και ένα DVD με ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας, που θα ονομάζεται "One By One".

Την σκηνοθεσία του "One By One" έκανε ο Daniel E. Catullo III (γνωστό για τις συνεργασίες του με Rush, Creed, Godsmack, Smashing Pumpkins κ.ά.) και είναι ένα ντοκιμαντέρ που έχει σκοπό να παρουσιάζει προσωπικές στιγμές των αμερικάνων rockers στα παρασκήνια, με νέες συνεντεύξεις και υλικό από συναυλίες  τους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, θα περιέχει συνέντευξη από τον Slash αλλά και πολλούς οπαδούς της μπάντας παγκοσμίως.

 tracklist:

01. Slip To The Void
02. Isolation
03. Ghost Of Days Gone By
04. All Hope Is Gone
05. Still Remains
06. Make It Right
07. Wonderful Life
08. I Know It Hurts
09. Show Me A Sign
10. Fallout
11. Breathe Again
12. Couer d'Alene
13. Life Must Go On
14. Words Darker Than Their Wings
15. Zero (extra track)
16. Home (extra track)
17. Never Born To Follow (extra track)
 
Το trailer για το "AB III.5" μπορείτε να δείτε παρακάτω.



Οι Lacuna Coil τον Δεκέμβριο στην Αθήνα


Εκρηκτικές παρουσίες, ασύγκριτες συναυλιακές εμφανίσεις, συναρπαστικά τραγούδια. Οι Lacuna Coil, ένα από τα πιο επιτυχημένα rock συγκρότημα της εποχής μας, θα εμφάνιστούν  στην Αθήνα, στις 3 Δεκεμβρίου, στο Gagarin 205 δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολυπληθείς οπαδούς τους να τους απολαύσουν από κοντά και να ακούσουν για πρώτη φορά ορισμένα από τα καινούρια τους τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Μιλάνο το 1994 και με τα άλμπουμ "In A Reverie" ('99) και "Unleashed Memories" ('01) ξεχώρισε κατευθείαν μέσα στη goth metal κοινότητα.  Το  "Comalies" (03) ήταν ο δίσκος που έκανε την καριέρα του συγκροτήματος να εκτοξευτεί, χαρίζοντας τους παγκόσμια επιτυχία. Η έντονη ατμόσφαιρα της μουσικής τους συνδυάζεται πλέον με στοιχεία ρυθμικού, αδάμαστου hard rock και τα δύο ακόμα άλμπουμ που ακολούθησαν, τα "Karmacode" ('06) και "Shallow Life" ('09) πιστοποίησαν τη διαχρονικότητα του συγκροτήματος, μετατρέποντας τους πλέον σε rock stars παγκόσμιου βεληνεκούς.

Ακολουθούν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για το συγκρότημα:

• Οι Lacuna Coil έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 2.000.000 δίσκους.
• Το τραγούδι τους "Heaven's A Lie" έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό "Independent Music Awards" στην κατηγορία «καλύτερο hard rock / metal τραγούδι».
• Το τραγούδι τους "Swamped" έχει συμπεριληφθεί στο soundtrack της ταινίας "Resident Evil: The Apocalypse".
• To album τους "Κarmacode" είναι ο δίσκος της Century Media (Arch Enemy, Iced Earth, Nevermore κ.ά.) με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρίας.
• Ήταν η πρώτη female fronted μπάντα που έπαιξε στο Ozzfest.
• To τραγούδι τους "Our Truth" συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "Underworld: Evolution".
• H τραγουδίστρια του group, Cristina Scabbia, έχει συμμετάσχει σε δίσκους των Alter Bridge, Megadeth, Apocalyptica, κ.ά..

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες Elysion. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το κορυφαίο female fronted metal group της χώρας μας, που  οι εμφανίσεις του στο εξωτερικό και η συνεργασία του με καθιερωμένη  δισκογραφική εταιρεία της Γερμανίας εγγυώνται την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα τους. Και όσοι γνωρίζουν την τραγουδίστρια τους Χριστιάνα, ξέρουν πως η Cristina των Lacuna Coil θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό εκείνο το βράδυ...


Σημεία προπώλησης:

Αθήνα:
Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
Θεσσαλονίκη:
Musicland(Μητροπόλεως 102)

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Τιμή: 30 e